Barnevogn vs. kombivogn del 2

I maj skrev jeg dette indlæg, om hvor vidt vi skulle vælge en barnevogn med stort liggemål eller den mere kompakte kombivogn – og lidt om hvilken vogn det kunne være. Nu vil jeg lige skrive en lille opfølgning, da beslutningen endelig er taget og vognen er købt.

Undervejs i processen blev det hurtigt klart, at vi også denne gang vil have en kombivogn, da jeg ikke orker at slæbe rundt på en kæmpe vogn herinde i Kbh Ks smalle gader. Det betyder selvfølgelig, at man rimelig hurtigt må tage klapvognsdelen i brug, da baby vokser ud af barnevognskassen allerede efter 4-6 måneder. Derfor er det ekstra vigtigt for mig, at selve klapvognen er rigtig god, da det er denne del, der bliver vores primære vogn.

Fravalg af Bugaboo

En overgang var jeg ret hooked på en Bugaboo Buffalo, men efter at have læst en del test har jeg desværre set, at deres produkter nogen gange ligger langt fra førerfeltet, når det kommer til kemitest… og lige det der med hormonforstyrrende stoffer er virkelig en kæphest for mig. Mængden ligger selvfølgelig stadig indenfor den tilladte EU-grænse, så man kan sikkert være helt tryg ved brug af Bugaboo – jeg endte blot på et mere “kemisikkert” alternativ.

Babyjogger City Elite

Så var der en periode, hvor jeg tænkte, at jeg nok godt kunne gå på kompromis med det faktum, at lillesøster kun kunne side fremadvendt i klapvognen. Det var fordi, jeg gerne ville have en city elite og købe en barnevognskasse, der kunne klikkes på i de først 4-6 måneder. Jeg synes stadig, at det er en virkelig fed klapvogn og det er jo helt fantastisk, at man kan tage den med helt til gaten og bruge den som rejseklapvogn. Klart den klapvogn jeg ville købe, hvis jeg f.eks skulle shoppe til en 2-årig og ikke bruge den fra fødslen.

city elite baby pram

Emmaljunga FTW

Vi havde jo en Emmaljunga til Oscar, som jeg elskede, men den nåede vi jo lige at forære væk, inden jeg blev gravid. Derfor havde jeg lidt besluttet mig for at prøve noget andet, da jeg ikke gad at betale så meget for noget, jeg lige havde givet gratis væk. Jeg kiggede ellers en overgang på deres nye NXT90 model, som jeg synes er virkelig fed, men fravalgte den grundet det lille liggemål i barnevognskassen.

Men men men… jeg tog Skægget med på vogn-shopping en dag i min “City Elite” fase og da ekspedienten, så hev Emmaljungas NXT90F model frem, tog det hele pludselig en drejning. For det første kunne jeg slet ikke overbevise Skægget om, at de 3 hjul på babyjoggeren var sikre nok til hans datter og da han så det velkendte Emmaljunga logo og deres robuste nye model var lykken gjort. På F-modellen har de erstattet det ergonomiske sæde med et klassisk Emmaljungasæde, der kan ligges fladt ned og med et liggemål på 92, men holdt fast i det kompakte design fra den oprindelige NXT90-model med de store sporty terrænhjul. Det betyder, at man kan smide en lift i klapvognsdelen, hvilket virkelig er et hit for mig. Den er nemlig 10 gange lettere at bære op på 3. sal og du kan få et længere liggemål end i barnevognskassen. Ydermere kan du købe en blød lift, der vejer næsten ingenting og som er virkelig billig sammenlignet med barnevognskassen til 2500 kr.

nxt90f
Til 6700 kr. er det stadigvæk en forholdsvis dyr klapvogn, men den skal bruges hver dag de næste 3 år og vi fik forhandlet os frem til 20% rabat, da de nye 2018 modeller er lige på trapperne. Har også set, at de kører med nedsat pris lige nu i andre butikker f.eks Engby barnevogne på Vesterbro. Jeg er rigtig glad for vores valg af alternativ kombivogn og jeg ved, at Emmaljungas kvalitet holder, når jeg tænker på hvor mange tæsk vores gamle vogn har fået på trapper osv. – og den kører endnu. Desuden vinder Emmaljunga altid i kemitest – siger det bare 😇

Lift og kørepose

Nu er jeg så gået ind i en helt ny researchfase 😂 For hvilken lift skal jeg vælge? Skal det være en hård eller blød lift. Skal den kunne laves om til en kørepose eller vil jeg investere i det ved siden af, når lillesøster vokser ud af liften og vinterens kulde rigtig banker på? Og så var det min veninde sms´ede mig den anden dag og skrev:

Husk at de i Afrika kun har en sarong…

Og hun har jo så evigt ret. Hold nu op hvor kan man købe meget udstyr og der bliver jo udviklet flere og flere produkter, der matcher lige præcis forskellige specifikke babyfaser. Problemet er blot, at disse faser sjældent varer mere end en måned eller to – så er de videre i deres udvikling – eller størrelse.

Jeg skal dog nok dele ud af mine yderst grundige researchresultater når de er på plads – hvilket burde være snart taget i betragtning, at min terminsdato er lige om hjørnet. Men lige nu går jeg på Emmerys og køber en havrelatte og et kanelbrud, læser i min bog og glemmer alt om babyudstyr. Later…

Opdatering: 

Jeg endte med at vælge den Emmaljungalift der hører til NXT90. Ikke barnevognskassen du klikker på, men en lettere lift man stiller i klapvognsdelen og klikker fast i “bøjlehullerne”. Liggemålet er det samme som den store kasse, men den er meget lettere at slæbe op på 3. sal og så koster den ca. det halve. Jeg er virkelig glad for løsningen og skal nu bare have fundet en varm kørepose, som hun kan ligge i, når hun vokser ud af liften.

Kommentér

Navigate