Et barn mere inden lukketid? #1

Skal vi have flere børn?

Skægget og jeg har nok det, de fleste vil kalde en moderne familie. Skægget har (trods sin unge alder) to piger fra et tidligere forhold på henholdsvis 18 og 23 år.  Derudover har vi sammen Oscar på 4 år. Jeg har altid set for mig, at jeg skulle have to børn, men allerede da Oscar var omkring 1 år, proklamerede Skægget, at nu var han færdig med at få børn – han ville ikke have flere! På daværende tidspunkt var jeg så optaget af Oscar, at jeg ikke lagde så meget, i det han sagde og i øvrigt ikke havde det store behov for at udvide familien på netop det tidspunkt.

Men som tiden gik havde vi emnet oppe og vende flere gange og Skægget holdt ufortrødent fast i sin beslutning. Hver gang jeg bragte det på bane (måske et par gange om året), endte det altid i en ukonstruktiv diskussion styret af følelser, som ikke førte os nogen vegne. Jeg kunne mærke hvor besluttet han var og forsøgte derfor til sidst at slutte fred med det faktum, at vi ikke skulle have flere børn.

Vi var nået i mål

Og i lang tid troede jeg faktisk, at jeg var ok med den beslutning. Oscar var fyldt 3 år og var blevet så meget nemmere. Jeg nød virkelig den frihed, det gav mig ikke konstant at skulle være på.  Nu kunne jeg også komme ud af døren uden pusletasker og den helt store vognpark og til sociale arrangementer fik jeg mulighed for faktisk at tale med folk.

Nu havde vi pludselig også mere voksentid og mere energi til at være mere for hinanden. Vi var kærester igen, der spiste middage uden børn, tog på festivaler og længere weekendture til udlandet. Ikke ”bare” et makkerpar, der sammen forsøgte at jonglere hverdagen. Vi kender den alle – den dræbende trummerum, der jo helst skulle være en rar hverdag og ikke et surt slæb. Men nu var vi nået til en ny fase – ”vi var nået i mål”, som Skægget kaldte det.  Jo, det var sgu nok meget godt, det der med at stoppe, mens legen var god.

Lidt i lukketid

Men så skete der noget. Præcis hvad det var, er jeg ikke klar over. Måske var det det faktum, at jeg nærmer mig lukketid rent aldersmæssigt ift. det her med at få flere børn – måske var det den nyfundne energi og tid til mig selv og vores forhold. Pludselig kunne jeg mærke, at jeg alligevel ikke havde sluttet fred med tanken om, at jeg ikke skulle have et barn mere. Så jeg satte atter emnet om et barn mere på agendaen i vores lille hjem – og denne gang holdt jeg stædigt fast i dialogen i stedet for at lukke den efter et par ukonstruktive konflikter, der ikke førte nogen vegne. Jeg var godt klar over, at hvis det skulle være, var det sidste chance nu. Det skulle vise sig at blive en ret kompleks problemstilling i vores forhold, og hvordan vi greb det an, kan du læse mere om i næste del af denne lille føljeton; “Et barn mere inden lukketid?”

Følg mig evt. på Facebook og Instagram, så kan du se hvornår næste indlæg på bloggen er klar.

Tak fordi du læste med.

Kommentér

Navigate