Højgravid – på kaffe og hormoner

Kan baby lide kaffe? – Mor kan…

Hvor mange kopper kaffe må man egentlig drikke, når man er gravid? Og kan det påvirker hormoner? 😂 Jeg elsker kaffe, men i starten af min graviditet drak jeg næsten ingen kaffe. Til dels havde jeg ikke rigtig lyst til det og syntes det lugtede lidt mærkeligt og da jeg så læste en undersøgelse om, at der var belæg for sammenhængen mellem spontane aborter og kaffeindtag, forsvandt den sidste snert af lyst til min ellers elskede drik. Kan ikke huske hvor mange kopper, der var tale om – sikkert riiiigtig mange, men jeg var ikke i humør til at tage nogen som helst chancer med vores “inden lukketids-baby”. Men jeg skal da love for, at jeg har taget revanche på det sidste. Nu elsker jeg min morgenkaffe ligeså højt, som jeg gjorde før min graviditet og nyder den endnu mere (troede ikke det var muligt).

Hormonella is back!

Til gengæld er mine hormoner atter kommet på overarbejde. Jeg kan simpelthen ikke komme med andre forklaringer på min sindstilstand. Jeg føler mig ultra sårbar og er mega grådlabil. Bare det at tabe noget på gulvet, kan give mig tårer i øjnene, fordi jeg slet ikke kan overskue at bukke mig ned og samle det op og jeg tager det mega personligt, når folk omkring mig ikke anstrenger sig det mindste, for at gøre det nemmere for mig. Det er ikke fordi jeg vil have lov til at sidde på min flade og lade andre gøre alt arbejdet, men jeg har ikke det samme at bidrage med, som jeg plejer og jeg havde nok bare håbet lidt, at der så var andre, der tog over. For ærlig talt så synes jeg SÅ meget, at jeg fortjener det efter mange års tro tjeneste som hvirvelvind, og faktisk får jeg en gang imellem bare lyst til at råbe af folk omkring mig, at nu må de kraftedme lige tage sig sammen og få hovedet ud af røven! Jep jeg sagde det jo… Hormoner! 😬

Slap nu af tudefjæs!

Jeg ved jo godt, at der ikke er nogen, der bevidst prøver at genere mig eller er ligeglade. Det er bare så nederen, at skulle bede folk om hjælp og ærlig talt ville jeg tage det virkelig personligt, hvis jeg bad om det og de så ikke gjorde det. Den tanke kan jeg slet ikke overskue. Faktisk vil jeg gerne rose min dejlige kæreste, for han har i den grad “steppet op” den sidste uges tid. Måske har det noget at gøre med, et mindre udbrud jeg kom med under aftensmaden for nyligt? 🙈

Men hvad er det egentlig, der gør, at man bliver så skide følsom og grådlabil? Jeg skrev jo en lille smule om det i dette indlæg om Hormonella, men dengang kom det mere til udtryk som en kort lunte og mangel på tålmodighed. Der er jo ingen tvivl om, at det er hormoner der spiller løs, men jeg synes nu også, at man skal huske på, at man jo faktisk er ved at sætte et nyt lille menneske i verden – og det er sgu da rimelig stort og et kæmpe ansvar.

Anyways… weekenden banker på døren, solen skinner, vi skal på koloni i Rørvig med alle vennerne og humøret er denne morgen på toppen (lige indtil de spiller en stille sang i radioen, så tuder jeg sikkert igen). Men pyt med det! Jeg skal drikke kaffe, spille backgammon, lege med alle ungerne  på stranden og have laaange snakke med venner rundt om bålet i selskab af skumfiduser, snobrød og god musik.

God weekend derude!

-Hormonella 😘

Kommentér

Navigate