Højgravide ferie-Mor uden overskud

Hvad sker der med vejret?

… spørger det meste af Danmark nok sig selv. Men er det ikke bare en typisk halvdårlig dansk sommer? Hele den uge vi holdt ferie på Bornholm, havde vi dejligt sommervejr og fik endda en god sommerkulør. Så måske skulle vi være blevet derover, for da vi landede i Kbh K, var det med regnen silende ned af vinduerne og der har ikke være mange gode sommerdage. Til gengæld blev jeg fortsat bombarderet med solrige feriebilleder fra Bornholm på Facebook og Instagram og kunne ikke andet end at drømme mig tilbage til stranddage, lange lune aftener i haven, minigolf, is i klipperne og hygge med venner og familie.

Ønskeøen – altid lige fantastisk!

IMG_2445 IMG_2482 IMG_2385
IMG_2415

IMG_2413  IMG_2365 IMG_2481

Højgravid staycation og dårlig samvittighed

Den sidste halvanden uge har Oscar og jeg holdt staycation hjemme i Kbh K. Skægget har endnu ikke ferie, storesøster er stukket af til Grækenland med sin faster og alle vennerne er skredet ud af byen, så det har bare været os to – hele tiden. Og det har været pissehårdt. Ja så er det sagt og jeg skammer mig kun lidt. Jeg er virkelig begyndt at være plaget af graviditeten. Egentlig har jeg det helt fint –  lige indtil jeg begynder at lave noget, og der skal ikke meget fysisk aktivitet til før plukveer, ligamentsmerter og andre gener, melder deres ankomst. Så ferie med en aktiv 4 1/2 årig, der hungrer efter at lege og være i gang 24-7, er langt mere, end hvad jeg kan leve op til. Samtidig har Oscar besluttet sig for, at nu er den rette tid til at tage hul på teenageropførslen og Mor her bliver testet til det yderste. Så ja – den sidste uges tid har jeg været plaget af dårlig samvittighed overfor Oscar. Over at jeg på ingen måde kan være friske Mor, der stiller op med legeaktiviteter, svømmeture og andre sommeraktiviteter, der matcher hans behov. Over at jeg skælder ud og irettesætter, hvad der føles som non-stop grundet hans pludselige grænseløse og superflabede attitude. Jeg mener det.. han kunne ligeså godt give mig fingeren.  Jeg er dog ret sikker på, at denne opførsel (desværre) er fuldstændig naturligt. En reaktion på, at Mor pludselig siger rigtig meget nej til leg og ikke har særlig meget overskud kombineret med total tosomhed og en lillesøster, der snart melder sin ankomst.

Redningskrans forude

Vi har helt sikkert også hygget os og jeg nyder virkelig at have så meget tid sammen med ham, men i denne uge sendte jeg ham i børnehave i to dage. Simpelthed fordi jeg havde tid hos både læge og jordemoder og kunne lige forudse alle de konflikter, det ville medføre at bede ham om at sidde stille på en stol i et eller andet venteværelse. I børnehaven var der også feriestemning med kun 8 børn, ture i det blå og masser af koldskål og is. Oscar fik to gode dage og fik leget igennem med vennerne i børnehaven – jeg fik passet mine aftaler, købt babyting, hentet madras til hans nye seng (Lillesøster overtager Juno-sengen) og ordnet lejlighed til vores Airbnb gæster, der pt. huser Kbh K.

Slow living i kolonihaven

Vi er flyttet i haven og det er som altid superdejligt at være herude. Selvom regnen siler ligeså stille ned, er det lunt og døre og vinduer står åbne. Solsorten pipper, Oscar bygger LEGO og sammen har vi brugt timer i haven på at fjerne ukrudt fra stien, køre med trillebør, jagte dræbersnegle og rive sten.

I går måtte vi dog kapitulere efter mange timers regn og vi tog et smut i biffen med popcorn og hele moletjavsen. Skægget er endelig gået på ferie, hvilket betyder, at han aflaster mig en smule og i morgen tager vi videre i sommerhus. Vi er i totalt ferie-mode med middagslur, sene aftener på terrassen og masser af hyggetid. Det tegner godt. Vi mangler blot, at den danske sommer lige tager sig lidt sammen… ☀

Kommentér

Navigate