Kæresteri i Barcelona

Barcelona tur-retur

Skægget og jeg havde længe talt om, at vi trængte til en kærestetur uden børn, men det var som om, der altid kom et eller andet i vejen, der måtte prioriteres i stedet. Mærkeligt at det kan være SÅ svært at prioritere at pleje sig selv og sit parforhold?? Når hverdagen med børn tromler derudaf, er vi i perioder i en eller anden form for survival mode, hvor vi ikke rigtig kan overskue andet, end at se frem til næste weekend. Og jo vi er da ok gode til at spise en middag her og der eller gå til koncert, men de der længere ture havde vi ikke formået at stable på benene.

Men da mandens fødselsdag så nærmede sig i juli, fik jeg endelig taget mig sammen til at få booket en tur til os. Det drejede sig måske ligeså meget om, at han er fuldstændig umulig at købe gaver til og jeg ville virkelig gerne finde på noget godt til ham.

2 stks flybilletter til Barcelona og en lille hyggelige lejlighed med egen gårdhave i kvarteret El Born, blev fluks booket på AirBnB – afgang den første weekend i september. Allerede da vi sad i lufthavnen, blev vi overmandet af en frihedsfølelse blandet med lidt nyforelskelse. Det startede godt…
 photo IMG_8481_zps6tdsun3s.jpg

Vi ankom om aftenen og tog bussen fra lufthavnen og begav os på vej mod El Born kvarteret. Da vi nåede frem til kvarteret, blev vi mødt af et snørklet vivar af smalle gade, der alle lignede hinanden på en prik – og som på ingen måde  stemmer overens med Google maps – siger det bare. Men efter et par omveje og gåen i ring fandt vi endelig frem til vores lille weekend-retreat. En skøn lille autentisk lejlighed med smukke fliser på gulvene, hvidpusede kølige stenvægge, orientalske tæpper og den hyggeligste lille  private gårdhave.

Jeg synes at september er et godt tidspunkt på året at besøge Barcelona. Den værste mængde turister er forduftet (der er dog stadig mange) og temperaturerne er stadig høje. Faktisk var der hedebølge, i de dage vi var der og den listede sig op over 30 grader. Vi tog en dag på stranden, men selv det var næsten for varmt og der gik ikke længe, inden vi atter sad under en parasol, nød udsigten og indtog kolde væsker i store mængder.

Den eneste ting jeg havde på ønskeprogrammet, var egentlig at tage en hop-on hop-off bustur, bare lige for at sikre mig at vi i det mindste fik set et minimum af seværdigheder. Men køerne var konstant lange og det havde vi på ingen måde tålmodighed til i den varme. Så dagene gik med at drible rundt i byen og holde pauser i skyggen – mange pauser. Med alle de hyggelige madsteder, blev der gjort enormt mange pitstop hvor der blev indtage hjemmelavede limonader, iskolde colaer, salte ansjoser og tapas i lange baner.

 photo IMG_8492_zps2dciyuin.jpg

 photo IMG_8521_zpsjlm4i5lo.jpg

Så selvom vi ikke fik besøgt en eneste seværdighed, følte vi at vi fik oplevet byen Barcelona. Vores søde AirBnB vært havde en lang liste med lokale anbefalinger, hvilket resulterede i mange gode restaurantbesøg og vi kom udenom de mange turistfælder. Vi fik shoppet en smule, men primært slentrede vi rundt hånd i hånd. Fik set marinaen og stranden, den obligatoriske rambla og travet El Born og det gotiske kvarter igennem så mange gange, at vi faktisk kunne finde vej i de smalle gader tilsidst. Vi fik sovet middagslur, spist is og drukket sangria og så fik vi grinet og talt sammen. Lange uafbrudte samtaler, mens vi gik, drak, spiste og hyggede i vores lille gårdhave med hjemmebragt frugt, smøger og iskolde drikke fra vores lille lokale købmand. Da vi nåede til søndag glædede vi os begge til at komme hjem til ungerne og mon ikke seværdigheder stadig står der næste gang vi kommer? Tak Barcelona – det var dejligt kæresteri.

Kommentér

Navigate