New York – en sommertur

I juni tog jeg en smuttur til New York med arbejde. Vi skulle over og deltage i FNs årlige Leaders Summit, som vi havde konceptudviklet og redesignet. Vi skulle være derover i 5 dage og jeg glædede mig til at opleve New York i sommermånederne. Som vi jo kender her hjemmefra er København 10 gange federe om sommeren og jeg havde samme forventning til New York.
new york

Der var varmt! Rigtig varmt, men heldigvis blæste der en brise den uge vi var der, der gjorde det tåleligt at bevæge sig rundt i de varme gader. Det var dog en meget lummer brise og jeg var lykkelig over at kunne hoppe i en løs buksedragt og et par sandaler, når jeg kiggede på mine mandlige kollegaer i deres mørke jakkesæt, slips og lædersko. Stakler!

På besøg hos FN
 photo IMG_8035_zpswaarfj6m.jpg
Sustainia teamet indtager FN

Det var jo en arbejdstur, så vi faciliterede workshops og netværkede derudaf og på tredjedagen hoppede vi i uniformen og bevægede os mod FN bygningen. Jeg havde total optur over at skulle ind og opleve The General Assembly Hall og blev ramt af storheden og af at tænke på alle de beslutninger, der er blevet taget i dette rum. Beslutninger der meget gerne skal gøre verden til et bedre sted og skabe bedre forhold og højere levestandard for millioner af mennesker. Og selvom jeg ikke synes at Ban Ki-Moon er verdens bedste taler, følte jeg mig beæret over at få chancen for at høre ham tale, inden han træder af som FN s generalsekretær.

 photo IMG_8040_zpsqzutxxtx.jpg

Efter sessionen var der roof-top party med ubegrænsede mængder kold hvidvin og udsigt over East River. Da ingen af os havde fået frokost, var det et noget festligt selskab, der nogen timer senere tjekkede ind på en anden og mindre ekstravagant tagterasse og bestilte falafler, grillspyd, hummus og kolde øl i lange baner. Ikke en hel almindelig arbejdsdag.
 photo IMG_8061_zpsnjy5qfu7.jpg  photo IMG_8062_zpswdsn7naz.jpg  photo IMG_8046_zps2t3imgeu.jpg

Hyggedag

Heldigvis blev der også tid til at drible rundt og opleve New York i sommerudgaven. Min søde kollega Tine og jeg hoppede i sommerkjolerne og de flade sandaler og indtog den kogende asfalt. Vi fik shoppet igennem, gik tur i Central Park og drukket litervis af iskaffe og ice tea i de små parker rundt omkring på lover Manhattan, hvor den ene gademusikant afløste den anden.
 photo IMG_8013_zpsqoiep797.jpg  photo IMG_8071_zpsg2fxyqfp.jpg photo IMG_8070_zpsax0sw95x.jpg
Vi fik også trasket igennem The highline fra ende til anden og nydt den smukke udsigt over West river. High Line er en nedlagt højbane i New York, på Manhattans vestside, som var i brug indtil 80´erne. Jernbanen har ligget øde indtil 2009, hvor hovedparten af jernbanen blev ombygget til en lang og smal offentlig park.
 photo IMG_8020_zpssls1quxs.jpg  photo IMG_8021_zpsch9vx9oy.jpg
Sommer New York bød på mange gode ting og jeg har stadigvæk så meget til gode, som jeg glæder mig til en dag at dele med Skægget. Dette var en arbejdstur, som også bød på inspirationelle talere som f.eks. spoken-word poeten Sarah Kay, som altid kan få mig til at græde og et møde med og en signeret bog fra min erhvervs-helt Simon Sinek.

Det var en god pærevælling og 5 meget intense dage og den sidste aften var jeg mættet og ufattelig træt, da jeg dumpede ned i baren på Robert De Niros Tribeca Grill, en time før vi skulle mødes allesammen til en afsluttende middag. Det var en dejlig stille time i baren – bare mig med mine shoppingposer, ømme fødder og iskolde gin tonic. New York – du gjorde det igen.

Kommentér

Navigate