Ny spisekrog med indbygget bænk – del 2

ELSKER vores nye indbygget bænk i køkkenet

Bænken er endelig blevet bygget i vores spisekrog og vi er allesammen så glade for den. Vi mangler stadig de hynder, jeg har bestilt, så lige nu har vi fyldt den ud med alle de lammeskind, vi havde liggende og vi skal desuden også have fundet en løsning med nogen puder til ryggen, når man vender sig og smider benene op. Men bare det, at man KAN vende sig og smide benene op, er helt fantastisk. Især fordi Preggo her godt kan blive lidt træt af at sidde almindeligt ved bordet (har faktisk intet at gøre med maven – er generelt ikke glad for at sidde ret op og ned på hårde almindelige stole). Faktisk er den så lang, at man sagtens kan ligge udstrakt eller sidde en person i hver sin ende med benene oppe. I selve bænken er der desuden lavet 2 rum til opbevaring, og her er der altså plads til både vinterdyner, rejsetasker, soveposer eller lignende – we like!

IMG_2534 IMG_2533

Hurra… Bordet er kommet!

Igår kom vores nye spisebord endelig og jeg havde glædet mig ret meget til at se det. Vi bestilte det hos en snedker ud fra en idé om, hvad der måske kunne se meget fedt ud og rent størrelsesmæssigt fungere optimalt i vores køkken. Men det er jo ikke altid, at virkeligheden hænger sammen med billederne i hovedet.

Vi har begrænset med plads i vores køkken, men ville alligevel gerne have et udtræksbord, hvor vi kan have plads til rigtig mange. Derfor bestilte vi spisebordet ekstra smalt (75 cm), så vi ved lejligheder kan trække det ud midt i køkkenet, smide to plader i og vupti har vi plads til i hvert fald 12 spisende gæster.

Desuden kan vi lige få plads til en enkelt plade, når bordet står i spisekrogen, så her kan vi let sidde 8 personer og til hverdag er de 170 x 75 cm. rigeligt til både huskespil, LEGO borge, blogskriveri og aftensmad til 4-5 personer – måske ikke det hele på en gang, men altså… der er plads! Og så er vores snedker så sej, at han har lavet plads til de to indsatsplader nede i udtræksmagasinet – altså under bordpladen. Det får ekstrapoint, når man er udfordret på plads og opbevaringsmuligheder.

Egetræ og linoleum

Vores søde snedker leverede bordet og samlede det. Jeg drak kaffe og kiggede på og er faktisk rimelig tilfreds med resultatet. Vi ville gerne have noget træ ind i vores køkken, da vi har malet vores gulve og gerne ville bløde op på det hvide køkken og derfor bestilte vi stel/ben i egetræ. I stedet for en træ- eller laminatbordplade (der ellers er mega børnvenlig og findes i super mange flotte farver), har vi valgt at have desk top linoleum på pladen. Det er et bæredygtigt organisk materiale, der giver en hvis blødhed og varme og vi har det også på vores køkkenbord. (Det kan du læse mere om i dette indlæg). Vi trængte til noget nyt og talte en del om at inkorporere en ferskenfarve i spisekrogen, men endte med at “kaste os  ud i” farven “Powder”, da vi gerne ville have en forholdsvis lys bordplade til egetræsbenene, men ikke ønskede mere hvidt. Den er så´n lidt støvet rosa/cremefarvet, men står faktisk virkelig flot til egetræet. Jeg glæder mig til at se om det lyserøde i farven trænger mere frem, når vi får malet væggen i spisekrogen og de nye hynder kommer på bænken. På nedenstående billeder ser det dog ret lyserødt ud, men det afhænger virkelig meget af lyset. Det mester af tiden synes jeg det syner mere creme/nougat-ish.

IMG_2516
IMG_2532
IMG_2517

Som I kan se på billederne, har vi (læs: Skægget og teenageren) indtil videre overdækket den mørkeblå væg med hvidt, men vi har købt maling og væggen SKAL have en farve! Mere om det i næste indlæg om vores lille køkkenprojekt. Der skal jeg også nok få delt nogle flere billeder af lidt bedre kvalitet. Disse er bare taget med telefonen lige da snedkeren havde leveret det.

Stay tuned…

 

Kommentér

Navigate