Ny spisekrog i vores køkken

Drømmer om spisekrog med hygge

Som tidligere nævnt har jeg en plan om at bygge lidt om i vores køkken. Nu er vi desværre ikke så heldige at råde over et kæmpestort rum, som på ovenstående billede, men af en Københavnerlejlighed, har vi et ok stort køkken. Vi har en spisekrog i køkkenet, hvor vi pt. har et rundt spisebord med 4 stole, men jeg har aldrig rigtig fået skabt den hygge, jeg ønskede. Da vores familie rummer 4 (snart 5) medlemmer med blandede behov, ville det være virkelig rart at få forvandlet spisekrogen til et “opholdsområde”, så vi både kan bruge spisekøkken og stue mere optimalt. Lige nu bruger vi primært krogen til aftensmad, lidt arbejde og spil eller tegning med Oscar her og der.

Ikke verdens bedste billede og den helt gale vinkel ift. at få krogen med, men sådan ser det altså ud nu.
Bænk med indbygget opbevaring

Mit ønske er at få skabt en spisekrog, der indbyder til hygge og derfor vil jeg gerne have bygget en bænk i indhakket (langs den blå væg på billedet), som også kan bruges til opbevaring. Der skal en god hynde på med lækkert møbelstof, nogle fede puder og et par læselamper fastsat på væggen, så der er mulighed for at smække benene op med en bog eller have en stille stund med ungerne. Bænken bliver faktisk over 2 meter lang, så man kan også snuppe en morfar, hvis sofaen er okkuperet af børn mm. Bænken kræver et rektangulært bord og derfor har jeg desværre måtte sælge vores hyggelige runde spisebord. Men det giver mig til gengæld mulighed for at slippe af med noget af alt det hvide, så det næste bord får helt sikkert en farvet bordplade. Om det bliver grøn, grå eller andet får vi at se. Faktisk er jeg superglad for vores møbler og elsker vores Eames stole og vores flotte spisebord, men det matcher desværre ikke vores behov. Borde er allerede solgt, men stolene er sat til salg her på dba.dk.

Ferskenfarvet polstring i køkkenet?

I stedet for vores 4 Eames stole skal vi nu kun købe 2 spisebordsstole, da bænken fylder hele den ene side og der også skal være plads til højstolen. Jeg vil gerne have nogen stole, som man faktisk gider blive siddende i, når aftensmaden er spist og vi bare sidder og hyggesnakker. Det er den tid på døgnet, hvor vi alle er samlet og det er superhyggeligt at blive hængende ved bordet og få opdateringer fra teenageren og diskutere alverden. Så det skal være gode stole – helst med armlæn. Egentlig vil jeg også gerne have dem polstret – måske ikke skide smart i en børnefamilie, men man sidder altså bare bedre i en polstret stol. Læder kan overvejes, men ellers er jeg frisk på at købe en farve og selv Skægget virker til at være åben overfor evt. ferskenfarvet polstring. Så langt så godt.

Nyt spisebord

Jeg er i dialog med den snedker, der lavede vores fine runde spisebord og han vil gerne lave et nyt rektangulært bord med udtræk på specialmål. Det skal være smallere end standardbredde, da det giver os mulighed for at trække bordet ud i midten af køkkenet, smide to plader i og vupti have plads til 12-14 personer i køkkenet. Desuden skal det have runde hjørner, da jeg ikke er fan af blå mærker på lår og buler i børnepander. Det runde bord lavede han med hvis laminat på bordfladen, hvilket er et virkelig taknemmeligt materiale/farve. Det kan tåle alt og ridser er usynlige på den hvide overflade. Så enten holder vi fast i det børnevenlige laminat, dog i en farve, der er lidt mere sårbar overfor ridser eller også vælger vi desktop linoleum. Jeg er vild med Forbos desktop linoleum, som vi også har på vores køkkenbordplade og det kommer i rigtig fine støvede farver. Det giver en anden blødhed og varme til designet, men til gengæld er det ikke helt ligeså hårdført som laminat og en del dyrere. På den anden side er det bæredygtigt og det trumfer næsten alle andre argumenter i min verden!

Mood board

(Indeholder affiliate links) Nedenstående kan I se et lille mood board, jeg har sammensat til den nye spisekrog. Der findes jo så vanvittig mange fine ting derude, men på trods af det, er det faktisk lidt af en udfordring at finde præcis det, vi leder efter. Jeg tror, at vi bliver nødt til at vælge stole, før vi kan bestemme farven på både bordplade, bagvæg og hynde til bænk. Skal nok lave et indlæg med billeder, når vi engang har fået det hele på plads i vores nye HYGGELIGE spisekrog.

spisekrog

1.Form Table, Normann 9999,- / 2. Tekande, Kähler 699,- / 3. Væglampe, House Doctor 1250,- / 4. Mønstret pude, Ferm Living 849,- / 5. Quilt pude, Cam cam 500,- / 6. Eames DAW, Designovation 5955,- / 7. Plaid, HAY 1299,- / 8. About a Chair, HAY 2849,-

Kommentér

Navigate