Påskeferie på Bornholm

Næste gang flyver vi… igen

Vi plejer for det meste at flyve, når vi skal til Bornholm, da det er så dejligt nemt og kun tager 20 minutter. Men denne gang var billetterne ret dyre og jeg valgte derfor, at vi skulle tage toget til Ystad og derfra færgen. Det tager ca. 2 timer og 40 minutter og det er da ikke så slemt… tænkte jeg. Jeg regnede faktisk med, at den der togtur ville blive virkelig hyggelig og jeg havde lykkelig glemt alt om, at jeg har verdens mest utålmodige søn. Inden toget var kørt fra perronen havde Oscar spist hele snack pakken og forsyningerne fra 7-11 og spurgt de første 10 gange “Hvornår er vi fremme på Bornholm Mor?”

  

Men på trods af det gik turen dog helt ok og de 2 timer og 40 minutter gik forholdsvis hurtigt. Må nok bare indse, at min søn ikke har sin utålmodighed fra fremmede og at det der med bekvemmelighed bare står højt på min liste.

Træthedslammer

Den er sikker hver gang. Vi var knap trådt indenfor døren hos mine forældre lørdag eftermiddag, før træthedshammere kom svingende. Både Skægget og jeg var fuldstændig skelløjet, efter vi havde slugt et par laksemadder og heldigvis kunne vi bare kravle op i dynerne og tage en lur, mens Oscar hyggede med Mormor og Morfar. Det må være psykosomatisk eller noget? At ankomme i huset ved havet på Bornholm får i hvert fald en ned i gear.

Da vi atter vågnede havde min søde Far tryllet vege-lækkerier og min Mor diskede op med Skæggets yndlingssmåkager og Oscar favorit-hjemmelavede hindbæris. Alle var glade – det startede godt.

På eventyr i det Bornholske hobbitlandskab

Idag har påskevejret vist sig fra sin bedste side og vi har været en tur ved Stavehøl vandfaldet og en tur gennem sprækkedalen langs med Kobbe Å. Det er helt fantastisk, at man kan finde sådan et fint lille eventyrland her på øen og vi fik utallige timer til at gå med at sende små pinde afsted på sejltur ned af åen, springe over gamle faldne træer og finde træsværd i et væk.

Pludselig kan de små ben sagtens gå flere kilometer uden så meget som den mindste klage og glæden var ekstra stor, da vi for enden af Kobbe Å var nået ud til stranden. Så skulle der slåes smut og søsættes sten.

Resten af dagen gik med et klassisk frokostbord a la Bornholm (læs: fisk i alle afskygninger) efterfulgt af kaffedrikkeri og flere småkager i en liggestol i solkrogen. Ferie – du gør det godt.

God søndag derude!

 

Kommentér

Navigate